در بسیاری از مواقع اتفاق افتاده است که خودروی ما بصورت خودکار توقف کرده است و باعث ایجاد اتفاقات ناگوار ترافیکی شده است داستانی که سال ها قبل برای یکی از دوستانم که در 12 کیلومتر ایالت بوستون ایالات متحده آمریکا در حال رانندگی بود اتفاق افتاد و ماجرای شکستن سر و گردن برای او سرگذشت بدی ساخت البته مدتی نگذشت که متخصصان فنی خودرو پس از بررسی به دنبال علت حادثه دریافتند که سطح روغن گیربکس خودرو پایین آمده و این باعث توقف ناگهانی خودرو در بزرگراه شده است.
این داستان بسیاری از ما است چه بسا در هنگام رانندگی و در وسط خیابان متوقف شده ایم و دیگر از روشن شدن خودرو خبری نبوده، به نظر شما علت توقف ناگهانی خودرو چیست؟ این سوالی است که بسیاری از کاربران و مشتریان ما از تیم تخصص آفاق خودرو میپرسند. ما سعی کردیم بر اساس مطالعات و بررسی های دقیق 7 علت اساسی توقف خودرو را در این مقاله بیان کنیم تا کاربران عزیز بتواند پاسخ سوالات خود را دریابند با ما تا آخر این مقاله همراه باشید!
چرا خودروها توقف میکنند؟ 6+1 علت و راه حل آنها
1- تمام شدن بنزین خودرو
شاید تعجب کنید اما بسیاری از افراد هنگام سفر به مکان های دور در بررسی کردن بنزین خودروی خود غفلت میورزند و ناگهان در نیمه راه خودروی آنها متوقف میشود حال آنکه دیگر نه خبری از پمپ بنزین است و نه از حرکت خودرو! چه برسد به این که شب هنگام در مسیری طولانی سفر داشته باشید و از تأسیسات شهری بدور.
دقیقاً 3 سال و 2 ماه قبل از نوشتن این مقاله در هنگام رانندگی در یکی از جاده های طولانی شهر تهران (سفر از تهران به شمال) با چنین اتفاقی سر خوردم که ناگهان دیدم ماشین شروع به لرزیدن کرد و از سرعتش کاسته شد تا اینکه متوجه شدم بنزین خودروی من تمام شده است دیگر کار از کار گذشته بود.
پس چه خوب است که همیشه قبل از سفر کردن میزان بنزین در خودروی خود را بررسی کنیم چه سفر در مسیرهای دور باشد چه نزدیک، این یک نیاز است.
2- شکستگی یا مسدود شدن سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن وظیفه فیلتر گازهای خروجی اگزوز خودرو را برعهده دارد که نسبت اکسیژن به سوخت را اندازگیری کرده و به سیستم کامپیوتر (محاسبه گر) خودرو انتقال میدهد، در صورتیکه این سنسورها متوقف شوند راننده شاهد کاهش سرعت و توقف ناگهانی خودرو خواهد بود البته میانگین عمر این سنسور ها حداقل 100 هزار کیلومتر میباشد که در صورتی خراب شدن آنها چراغ هشدار بر روی داشبود روشن میشود و راننده باید فوراً جهت تعویض آن اقدام کند.
3- قطع شدگی سیستم های برق
خودروها دارای سیستم های برقی پیچیده ای هستند در واقع برق در خودرو بهطوری است که برای روشن کردن خودرو در ابتدا باید برق از طریق تعداد زیادی سیم برقی به ماشین منتقل شود تا جهت حرکت خودرو اقدام شود که گاهاً بر اثر داغ شدن پیشرانه خودرو سیم ها داغ شده و بهم متصل میشوند یا به اصطلاح اتصالی پیدا میکنند. یکی از علائم قطع شدگی سیم ها این است که در هنگام متصل شدن سیم ها جرقه ای ایجاد شده، دود سیاهی از پیشرانه بیرون میشود و در نهایت خودرو متوقف میشود.
این مورد بسیار کم اتفاق می افتد اما بهتر است گاه گاه سیستم های سیم کشی خودروی خود را بررسی کنیم زیرا در صورت خرابی سیستم برقی خودرو نیاز به متخصص فنی داریم که ممکن است دور از دسترس باشد.
4- عدم مجهز بودن خودرو به ABS
ABS یک ترمز ضد قفل است که برای جلوگیری از قفل شدن چرخ های خودرو در هنگام ترمز گیری شدید استفاده میشود. گاهاً اتفاق افتاده است که راننده با سرعت 90 کیلومتر در ساعت بر روی جاده های لغزنده ترمز گرفته است و چرخ های خودرو قفل شده است.
این یک عمل بسیار خطرناک است زیرا توقف خودرو با سرعت بالا ممکن است باعث حوادث خطرناک شود حتی بدتر از آن چنین حوادثی بسیاری از افراد را به کام مرگ برده اند، سیستم ضد قفل ABS در کنار ترمز اصلی نصب میشود که وظیفه آن کنترل و توقف خودرو در چنین شرایطی میباشد در صورتی که خودروی شما با این سیستم مجهز نیست، همین حالا خودروی خود را به مکانیکی برده و ABS را برای خود فعال کنید.
برای مشاهده قیمت های لنت ترمز و دیسک چرخ ها کلیک کنید
5- مسدود شدن دریچه EGR از دلایل توقف خودرو
EGR تونل خروجی دود و اکسیژن است که از اثر احتراق تولید میشود، گاهی وقت ها ممکن است دریچه EGR در اثر دود و غبار و ضایعات دیگر مسدود شود و با یکبار تمیز کردن آن خودرو دوباره حرکت کند اما اگر با تمیز کردن این دریچه بازهم خودرو حرکت نکند با عوض کردن دریچه مشکل برطرف خواهد شد، در صورتیکه در هنگام رانندگی دریچه EGR دچار مشکل شود چراغ هشدار آن روی داشبورد روشن میشود که به راننده هشدار میدهد.
6- پایین آمدن سطح روغن گیربکس
روغن گیربکس یکی از اساسیترین نیازهای خودرو است به این مفهومکه شما باید همیشه روغن گیربکس خود را بررسی کنید در صورت نیاز عوض کنید و در نهایت سطح آن را افزایش دهید، به هیچ وجه نباید سطح روغن گیربکس شما پایین باشد بنابراین همیشه مراقب تعمیر روغن گیربکس خودرو باشید تا از توقف ناگهانی آن در نیمه راه در امان باشید.
7- خرابی کاتالیزور باعث توقف خودرو میشود
در همه انواع خودروها یک نوع قطعه ای به نام کاتالیزور وجود دارد که در اگزوز خودرو نصب شده است و وظیفه تبدیل آلاینده های سمی و خطرناک به گازهای بی ضرر را برعهده دارد، در صورتیکه کاتالیزور خودرو خراب شود چراغ هشدار کاتالیزور خودرو روی داشبورد روشن میشود و در نهایت حرکت خودرو کاهش یافته توقف میکند.
برای اینکه کاتالیزور خودروی شما سالم باشد همیشه بعد از سفرهای طولانی ماشین خود را بررسی کنید تا صورت بروز مشکل در کاتالیزور فوراً تعویضش کنید.
پیشنهاد ما به شما
گروه تحقیقاتی آفاق خودرو با در نظرداشت رسالت دیرینه خود در راستای آگاه سازی و اطلاع رسانی به جامعه عزیز ما همیشه سعی میکند تخصصیترین و بهروزترین اطلاعات فنی و دیگر اطلاعات روز را در اختیار شما عزیزان ارائه دهد. آرزو داریم چرخ زندگی شما هرگز متوقف نشود و همیشه در آرامش، ایمنی و سلامتی زندگی کنید!
تا مقصد همراهتان هستیم